Het schip

Wij varen met een stalen tweemaster, type Noorse Jol, van 12 meter lang. Dit type schepen staan bekend om hun bijzondere stabiliteit en zeewaardigheid. Het schip is in 1981 gebouwd bij een kleine scheepswerf in Raamsdonksveer en is een robuust en betrouwbaar schip. Door het aanwezige pilothouse, zeer goede isolatie en meerdere verwarmingssystemen zorgt dat voor een comfortabel verblijf aan boord.

In de gezellige kajuit is een uitgebreide scheepsbibliotheek met meer dan 100 boeken, muziekinstrumenten voor de muzikale gasten, en genoeg ruimte om te ontspannen. Er zijn 6 slaapplaatsen voor gasten, echter varen we met kleine groepen van maximaal 4-5 personen, zodat er genoeg bewegingsvrijheid aan boord is.

De indeling is als volgt: Een ruime pilothouse met zitbank en rondom uitzicht naar buiten, binnenbesturing en alle benodigde navigatiemiddelen. Een paar treden naar beneden volgt de ruime kajuit met een langsbank, daarboven een brede loodskooi en er tegenover een rondzit, kombuis, toilet en douche. In de voorpiek zijn vier ruime bedden voor de gasten.

Ontwerp

Specificaties

Lengte : 40 voet
Motor : Perkins 72pk
Capaciteit diesel : 600 ltr
Capaciteit water : 400 ltr

Wat neem je mee?

Wij adviseren warme, regen- en winddichte kleding. En sjaal, muts en handschoenen. Thermo ondergoed (en sokken) voor als het kouder is, dat voldoet uitstekend. Helaas is het niet mogelijk om van te voren te kunnen inschatten wat voor weer we zullen krijgen tijdens de reis, zodoende is het handig om van alles wat mee te nemen. Rubber laarzen gebruiken we het meest wanneer het regenachtig weer is, natuurlijk zijn ook wandelschoenen dan goed te gebruiken. Rubber laarzen zijn in Ushuaia bij verschillende winkels te koop (vanaf mt. 39) voor ongeveer 15 euro.

Hoofdlamp of zaklamp
Foto of filmcamera
Zonnebrandcreme, zonnebril
Geldig paspoort
Kopie van verzekeringspapieren
Medicijnen, indien nodig

Wat is er aan boord?

Reddingsvesten en lifelines
Handdoeken, 2 per persoon
Dekbedden, overtrekken
Kussens en kussenslopen

In verband met de beperkte ruimte aan boord a.u.b. geen koffer meenemen maar een rugzak of reistas.

Weersverwachting