De bemanning

Aangezien de koude kusten onze voorkeur hebben varen wij, Cor en Petra, nu voor het 4e seizoen rond in de Chileense kanalen van Kaap Hoorn tot Puerto Natales.

Na twee atlantische oversteken en vele tochten naar Scandinavie varen wij sinds 2005 in de Patagonische wateren rond. We hebben inmiddels meer dan 50.000 zeemijlen aan zeilervaring. De wateren rond Chili en Argentinië zijn berucht maar ook ongekend mooi en hebben diepe indruk op ons gemaakt.

Enkele reacties

"I wanted to thank you again for the time spent on your yacht last December. I keep excellent memories and I have been very impressed by your lifestyle and I wish you the best winds for your next navigation. Thanks again for sharing your adventure with me! Best regards,"

Marine (Frankrijk)

"Heel hartelijk bedankt voor jullie gulle gastvrijheid en al het mooie dat jullie ons hebben laten zien. Het was voor mij een grote belevenis. Veel lieve groetjes,"

Fritzy (Canada)

"Ik heb enorm genoten van jullie schip, de natuur en zeker van jullie gezelligheid. Voor jullie nog hele fijne maanden in Patagonië en misschien tot ziens/horens. Heel veel groetjes"

Jet (Nederland)

Transfer

Wanneer u met ons meevaart vanaf Puerto Williams dan kunt u het beste een vlucht nemen van Amsterdam naar Santiago in Chili en vandaar een binnenlandse vlucht nemen naar Punta Arenas. KLM vliegt 3x per week op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Santiago. Vanuit Santiago vertrekken er minimaal 3 vluchten per dag naar Punta Arenas. En van Punta Arenas vertrekt er dagelijks een vliegtuig van DAP naar Puerto Williams. Meer info kunt u vinden op: http://www.aeroviasdap.cl

Vluchten vanaf Amsterdam naar Ushuaia hebben een tussenstop in Buenos Aires. Lufthansa en British Airways zijn veelal iets duurder maar wel comfortabeler. Alitalia, Air Madrid of Air France bieden vaker de goedkopere vluchten aan. Via deze maatschappijen is er altijd nog een extra tussenstop in Europa. KLM vliegt tegenwoordig 3 dagen per week, op maandag, woensdag en zaterdag, naar Buenos Aires, dit is een directe vlucht vanaf Amsterdam. Vanaf Buenos Aires gaan er meerdere keren per dag vluchten naar Ushuaia.

Er zijn 2 agentschappen in Ushuaia die met kleine ferries naar Puerto Williams varen. Voor meer info, kijk op: http://www.fernandezcampbell.com/ of http://www.ushuaiaboating.com.ar/. Er is elke dag een bootverbinding, mits er voldoende passagiers zijn, het geen feestdag is en het niet stormt. De afvaarttijden wisselen nogal.

We raden u aan uw reis ruim te plannen, hou wat speling met heen- en terugvlucht. Ushuaia en Puerto Williams bieden voldoende voor de reiziger om een aantal dagen door te kunnen brengen.

Inschepen

Indien u vanaf Puerto Williams met ons meevaart dan land u op een klein vliegveld vlakbij de jachthaven, Club Naval de Yates Micalvi.

Het vliegveld van Ushuaia ligt 15 minuten (met de taxi) van de vertrekhaven(s). Er zijn twee havens voor jachten, Club Nautico Ushuaia (tegenover het Casino) en Club Nautico Afasyn. Aangezien we niet lang van te voren kunnen opgeven in welke haven we zullen liggen, geven we dit een paar dagen voor aanvang van de reis, per email aan u door.

Verzekeringen

U dient zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Denk hierbij ook aan repatriëring. Het is voor ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de gasten die door welke oorzaak dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, geld en sieraden inbegrepen.